Egy minőségi kézműves sör önmagában is finom, így ahogy egy jó bort sem illik fröccsalapanyagnak használni, ezt is jobb önmagában fogyasztani. A hagyományos sörökből viszont keverhetünk egy finom koktélt; kipróbálhatjuk például az alábbiakat.

  1. Black Velvet

A koktél barna sörből, általában Guinnessből és pezsgőből készül, egyenlő arányban. A sört úgy töltsük óvatosan egy flőtepohárba egy kanál segítségével, hogy a pezsgő fölé kerüljön, és ne keveredjen vele. A koktélt egy csapos találta ki 1861-ben, az elhunyt Albert herceg előtti tisztelgésképp. Az ital tetején található „sörcsík” a gyászolók viselte fekete szalagot jelképezi.

  1. Hangman’s Blood

A koktélt az 1960-as években fejlesztette ki Anthony Burgess regény- és drámaíró, a Gépnarancs szerzője. A „hóhér vére” azoknak való, akik jól bírják az italt, hiszen a sör mellett gint, rumot, whiskyt, brandyt és portóit is tartalmaz.

  1. Beer Margarita

A tradicionális Margaritából merítő koktélhoz adott sör enyhíti az ital édességét, és mégsem lesz sörízű, igazi Margarita marad.

  1. Caipbeerinha

A Caipirinhát újragondoló koktélhoz adott sör szintén csupán egy kicsit keserűbbé teszi az eredeti italt, az ízét nem változtatja meg alapjaiban. A sörrel azonban csínján kell bánni, mert ha túl sokat adunk hozzá, elvész a harmónia.

  1. Shock Me

A koktél nem véletlenül kapta a nevét, hiszen sokak számára sokkoló lehet, hogy hozzávalói illenek egymáshoz. A barna sör mellett ugyanis bourbon, Southern Comfort likőr és juharszirup kell hozzá.

  1. El Matador

A klasszikus mexikói sörös koktél, a Michelada továbbgondolása azoknak való, akik bírják a csípőset: a sör mellett ugyanis chilipaprika, só, eper, bazsalikom és lime-lé kell bele.

  1. In Fashion

A bostoni eredetű koktél 8 fokos Kasteel Rouge barna sörből készül. Különlegességét az a kis láng adja, melynek fellobbanását az italba tett narancshéj tesz lehetővé. A „gyújtogatás” célja, hogy az illóolaj a koktélba kerülhessen.