Egy sör nemcsak kesernyés vagy édeskés, illetve gyümölcsös lehet; a leleményes sörfőzdék sokkal furcsább ízeket is kikísérleteztek már. Az alábbi 8 sört csak igazi ínyenceknek ajánljuk.

  1. Pizza

A pizzát szinte mindenki szereti, azonban eddig inkább szilárd formában vettük magunkhoz. A Tom Seefurth Mamma Mia Pizza Beerje elkészítésekor a gyártó elsődleges célja az volt, hogy a nedű illjen a meccsnézés közben előszeretettel fogyasztott ételekhez, elsősorban a pizzához.

  1. Szalonna és juharszirup

Egy kis szalonnával finomabb a tojásrántotta, a rakott ételek, a pulykamell – és a sör is. A Rogue sörfőzde vezetői legalábbis így gondolják, ezért elkészítették a szalonna és juharszirup ízesítésű Voodoo Doughnut sört. Az almafán füstölt szalonnát tartalmazó sört ünnepi alkalmakra ajánlják.

  1. Osztriga

A Rocky Mountain Oyster Stoutja amellett, hogy igazi különlegesség, vágyfokozó hatással is bír. A sör csokoládés, mogyorós és kávés ízjegyekkel rendelkezik.

  1. Tej

A furcsa japán ital, a Bilk neve a beer (sör) és a milk (tej) szavakból származik. Az alacsony malátatartalmú sört Hokkaido szigetén gyártják. A nedű ötlete egy italbolt-tulajdonos a tejiparban tevékenykedő fiának fejéből pattant ki: mivel nem tudta, mit kezdjen a készletből megmaradt tejjel, megkereste a helyi sörfőzde tulajdonosát, hogy tegyék össze, amijük van.

  1. Bor

Ha innánk egy kis alkoholt a vacsorához, de nem tudjuk eldönteni, hogy sörre vagy borra vágyunk-e, a Dogfish Head Noble Rotja az ideális választás. Az ital kétféle borszőlőből készül, és elsősorban halakhoz és a tenger gyümölcseihez ajánlják.

  1. Pezsgő

Bár azt mondják, a különböző italokat keverni nem jó ötlet; a sörből és a pezsgőből készített Champagne Lager a kivétel. Az ital elegánsabb alkalmakra is ideális.

  1. Chipotle paprika

A mexikói ételek gyakori hozzávalója, a chipotle paprika a Rogue Chipotle Ale-jének egyik fontos összetevője. A füstös ízű ital receptje 1575-ből, egy spanyol szerzőtől, Juan de la Cuevától származik.