Egyesek nem elégednek azon élvezetekkel, amelyeket egy kézműves sör jóízű elfogyasztása nyújt; a világtörténelembe is szeretnének bevonulni kedvenc italuk hátán. Az alábbi rekordok a sörfogyasztók leleményességét dicsérik.

1.A leggyorsabban legurított sör

Steven Petrosino tud a leggyorsabban legurítani egy liter sört. Ezt 1977-ben bizonyította be a pennsylvaniai Carlise-ban: mindössze 1,3 másodperc kellett neki hozzá. Ezzel megdöntötte az angol Peter Dowdeswell rekordját, aki minderre csak 2,3 másodperc alatt volt képes.

  1. A legtöbb egyszerre cipelt söröskorsó

Furcsamód a legtöbb söröskorsó cipelésére nem a német vagy cseh, hanem egy ausztrál férfi képes – az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az illető Bajorországban született. Reinhard Wurtz étteremtulajdonos egyszerre 20 egyliteres korsót cipelt el 40 méterre; egy-egy tele korsó 2,5 kilós volt.

  1. A legkeserűbb sör

Peter Fowler, aki 1975 óta foglalkozik sörfőzéssel, megalkotta a 8 fokos The Hop sört, amely 323 nemzetközi keserűségi egységével a világ legkeserűbb söre lett: ezzel egy amerikai sört, a Devil Dance Triple IPA-t előzte meg, melynek értéke csak 200 volt.

  1. A legnagyobb söralátétből készült ház

A 25 éves Sven Goebelt valószínűleg a Jancsi és Juliskában fontos szerepet játszó mézeskalácsház ihlette meg, amikor felépítette házát mintegy 300 ezer söralátétből.

  1. A legtöbb sörön való átautózás

Egy kínai férfi, Li Guiwen 1789 sörösüvegen vezetett át egy autót 60 méteren keresztül. A pekingi úr, aki a hadseregben dolgozott sofőrként, 8 perc és 28 másodperc alatt tette meg ezt az utat.

  1. A legtöbb fejen egyensúlyozott söröskorsó

2010 júniusában John Evans 237 söröskorsót egyensúlyozott a fején. A férfi számára mindez semmiség volt, hiszen korábban megtette már ezt egy Mini Cooperrel is.

  1. A legnagyobb söröspohár

A világ legnagyobb söröspoharát egy dublini pub töltötte meg sörrel: a majdnem 2,5 méter magas pohárba több mint 1600 liter Guinness került. A pohár 400, a sör pedig 1300 kilót nyomott.

  1. A legtovább felszolgáló pultos

A legtöbb sört életében valószínűleg Angelo Cammarat szolgálta fel, aki mintegy 77 évig volt pultos. A bárt, ahol a férfi dolgozott, emigráns apja alapította 1935-ben, és Cammarat a második világháborút kivéve egész életében ott dolgozott. 1971-től fiai vitték a pubot, akik 2009-ben eladták, így az akkor  95 éves férfi úgy döntött, végleg befejezi a sörcsapolást