Bár az ünnepek már véget értek, az emelkedett hangulat megmaradhat, ha a baráti sörözéskor nem a hagyományos változatok, hanem a téli ünnepkort megidéző sörkülönlegességek közül válaszunk.

 

  1. Samichlaus

A karácsonyi sörök „királya”, a Samichlaus az osztrák Schloss Eggenberg sörfőzde találmánya. A gazdag dupla bak sör 14 százalék alkoholt tartalmaz, így garantáltan felmelegít a hidegben.

  1. Samuel Adams Winter Classics válogatás

Bár a sörválogatás tartalma évről évre változhat, 6 márka (Boston Lager, Old Fezziwig Ale, Winter Lager, Holiday Porter, Black Lager, Cranberry Lambic) rendszeresen szerepel benne.

  1. Sierra Nevada Celebration Ale

A kaliforniai sörfőzdében készülő sör 1981 óta dobja fel az ünnepek hangulatát. A sör meglehetősen keserű, és citrusos-fenyős aromájú.

  1. Samuel Smiths Winter Welcome Ale

A téli melegítő ital íze és alkoholtartalma sem mindennapi. A komló aromáját alma és karamell egészíti ki, a karácsonyi süteményeket idézve.

  1. Odell Brewing Co. Isolation Ale

Az Odell sörfőzde kifejezetten a téli ünnepekre dobja piacra ezt a sörkülönlegességet, amelyben a komló karaktere érvényesül, jelentős kesernyés íz nélkül.

  1. Avery Brewing Old Jubilation

A mahagóniszínű Old Jubilation alkoholtartalma 8,3 százalék. A komplex és ízletes ital a sörfőzde ajánlása szerint remekül illik a különböző sült húsokhoz, mint a kacsához, a bárányhoz, a mézes csirkéhez, illetve a szerecsendiós és fahéjas levesekhez.

  1. Bush Noël

A belga téli sörben a maláta dominál, komplex ízvilágáról és egyedi aromájáról pedig a vad élesztőgombák és a 4-6 hétre az erjesztőkádakba tett komlóvirágok gondoskodnak.

  1. Schlafly Christmas Ale

Ez a sör a klasszikus karácsonyi ízeket idézi. A közepesen testes italban a narancshéj és a szegfűszeg aromája érződik.

  1. Young’s Winter Warmer

Az ital remek választás, ha a tél iszogatásra érkező vendégek nem bírják a fenti erősebb söröket. Az 5 százalékos alkoholtartalmú sört októbertől januárig kínálják.