Prágába természetesen nemcsak a népszerű helyi sörök miatt érdemes ellátogatni; azonban, ha már ott vagyunk, végigsétáltunk a Károly hídon, megnéztük az Óváros teret és az Arany utcácskát, érdemes betérnünk egy étterembe vagy sörözőbe egy korsó habzó nedűre és egy tál knédlire.

Az alábbiakban a cseh főváros leghíresebb kocsmáit járjuk be virtuálisan.

U Pinkasů
A Vencel tér mellett található, több emeletes U Pinkasů kocsmában a pilzeni sört ezerliteres tartályokból csapolják. Télen a söröző karácsonyi dekorációja szembetűnő, de más évszakokban is érdemes betérni, lehetőleg kora délután, hogy elkerüljük a nyüzsgést.

Jelínkova Plzeňská Pivnice
A régi prágai kocsmát hétköznap érdemes felkeresni. Ez nem épp a turisták kocsmája, így megtudhatjuk, hogy isznak a helyiek. A helyi Pilsner mellé sörkorcsolyákat is fogyaszthatunk.

Výčep Soukenická
A Výčep Soukenická egy a nyüzsgő turistaútvonalaktól távolabb eső utcában található, így nyugodtan sörözgethetünk. A helyi Staroprament érdemes kipróbálni.

Novoměstský Pivovar
A Novoměstský Pivovarban, azaz az Újvárosi Sörfőzdében kézműves söröket kóstolhatunk meg, akár egy literes tuplákkal.

U Černého Vola
Itt kapható Prága egyik legfinomabb Kozelje, így ezt érdemes kipróbálni a fekete ökörhöz címzett sörözőben.

U Hrocha
Ebben a kocsmában a sör mellé ehetünk egy kis sült kolbászt vagy tarját is; már ha találunk helyet, ugyanis általában telt ház van.

Klášterní Pivovar Strahov
A Kolostori Sörfőzde a Várnegyedben található. Itt helyi kézműves söröket kóstolhatunk meg: ha karácsony környékén érkezünk, akár az idényjelleggel árusított zöld ünnepi sört is.

Beer Museum
Az óvárosban, a már említett Výčep Soukenická közelében található ez a „sörmúzeum”, ahol természetesen nem a kultúráé, hanem ugyancsak az iszogatásé a főszerep: a kocsma harminc fajta vidéki sörrel várja a szomjas vendégeket.

Krčma U Parašutistů
A kisvendéglőben a finom sörök, mint például a kiváló szűretlen Gambrinus mellett a füstölt csülköt vagy a knédlit is érdemes megkóstolni.