Saját Főzésű Kézműves Sörök
  • Kézműves Kaltenberg Világos / Szűretlen vörös – Sörgömb 3 liter – 3000 Ft
  • Kézműves Kaltenberg Világos / Szűretlen vörös – 5 dl – 650 Ft
  • Kézműves Kaltenberg Világos / Szűretlen vörös – 3 dl – 390 Ft
  • Kézműves Kaltenberg Világos / Szűretlen vörös – 2 dl – 260 Ft
  • Kézműves Kaltenberg Világos / Szűretlen vörös – Müncheni Korsó 1 liter – 1200 Ft

A kézműves sörökből sokkal kevesebb készül, nagyobb odafigyeléssel, mint az ipari sörökből. Így azoknak, akik nemcsak szomjoltóra, hanem egy különleges ízélményre is vágynak, érdemes a kézműves sörök közül, nem pedig a hipermarketek polcairól válogatniuk, többek közt az alábbi 7 ok miatt.

1. A kézműves sör finomabb

Bár azt, hogy mi finom és mi nem, általában az egyéni ízlés dönti el, de tény, hogy egy kis sörfőzdében sokkal nagyobb odafigyeléssel készül az ital, mint egy hatalmas sörgyárban. Nagyobb gondot fordítanak mind a hozzávalók kiválogatására, mind az új receptek kikísérletezésére.

2. A kézműves sörből nem spórolják ki a hozzávalókat

A nagy sörgyárak sokszor arra törekednek, hogy a söröket minél költséghatékonyabban készíthessék el, így nem ritka eset, hogy szép lassan egyre több hozzávalót spórolnak ki belőle, melynek következtében a sör egyre vizesebbé válik.

3. Magasabb alkoholtartalom

A kézműves sörök alkoholtartalma általában magasabb (5-10 százalék), mint az ipari söröké (2,5-5 százalék); sőt, akár 20, 30 vagy 40 százalékos italokat is kipróbálhatunk.

4. Kevésbé intenzív folyadékkiválasztás

Mivel az ipari sörök erősen vizesek lehetnek, illetve az alkoholtartalmuk is alacsonyabb, többet kell fogyasztanunk belőlük a kívánt hatás eléréséhez. Egy kézműves sörből ehhez akár 1-2 üvegnyi is elég, így a vesénket sem terheljük meg úgy, illetve kevesebb kirándulást kell tennünk a mellékhelyiségbe.

5. Jól teszünk az egészségünknek

Kutatások szerint a kézműves sör több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a vörösbor. A rostok és a B-vitamin jót tesznek az emésztésnek, illetve javítják az izmok és idegek állapotát.

6. Szélesebb választék

A boltok polcain az ipari sörök között általában csak világos vagy barna, illetve legfeljebb még néhány gyümölcsös (citromos, almás vagy grépfrútos) ipari sört találunk. A kézműves sörök választéka viszont rendkívül széles. A sör lehet kávés, csokis, epres vagy akár gyömbéres is.

7. Kevesebbe kerül az iszogatás

Bár a kézműves sörök általában többe kerülnek, mint az ipariak; mivel magasabb az alkoholtartalmuk és testesebbek is, kevesebb fogy el belőlük egy-egy baráti iszogatás alkalmával, így kevesebbet is kell költenünk.

Tehát, ha azt szeretnénk, hogy a sörivás ne csak szomjoltás, hanem igazi különleges élmény legyen, az ipari helyett válasszunk kézműves sört.

Teljes Étlap